Χαιρετισμός 2023

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ Β. ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ

Με την Χάριν του Θεού και τις ευλογίες του Σεπτού προκαθημένου μας του δευτερόθρονου Πατριαρχείου Μακαριωτάτου Πάπα και πατριάρχου Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, προβαίνουμε στην έκδοση του νέου ημερολογίου του σωτηρίου έτους 2023.

Ευχαριστούμε τον Θεό και τους αγαπητούς φίλους δια την ειλικρινή αγάπη και συμπαράστασίν τους στο Ιεραποστολικό έργο της εκκλησίας μας. Είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι διότι παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε βλέπουμε την ευλογία του Θεού να προπορεύεται. Δύο νέοι ναοί εξυπηρετούν τις ανάγκες των Χριστιανών μας μέσα στις αχανείς εκτάσεις και καλούν τους Χριστιανούς μας για δοξολογία του Θεού και προσφέρουν τα τίμια δώρα, εις ζωήν αιώνιον.

Είναι πολύ συγκινητικό να ακούς την καμπάνα μέσα στην ζούγκλα να καλεί τους ανθρώπους για προσευχή.

Τα σχολεία μας συνεχίζουν την λειτουργία τους προσφέροντας δωρεάν μάθηση στα φτωχά παιδιά απομακρυσμένων περιοχών.


Χριστιανοί και μη Χριστιανοί χαίρονται όταν αποκτούν λίγα δώρα από τους αδερφούς μας τους Έλληνες που δεν τους ξεχνούν, ιδιαιτέρως πριν τις μεγάλες εορτές. Το ορφανοτροφείο λειτουργεί προσφέροντας πρωτίστως αγάπη, ένδυση, τροφή και μάθηση στα ορφανά και εγκαταλελειμμένα φτωχά κοριτσάκια. Πάντα τους υπενθυμίζω να προσεύχονται για εσάς που δίνετε από το υστέρημά σας μέσα σ’ αυτήν την δύσκολη εποχή που βρίσκεται η χώρα μας. Το γηροκομείο φιλοξενεί γέροντες και γερόντισσες και τους αναπαύει σ’ αυτήν την ηλικία που βρίσκονται, αφού ακόμα και οι πιο στενοί συγγενείς τους, τους έχουν εγκαταλείψει.

Για όλα αυτά και πολλά άλλα δοξάζουμε τον Θεό και ευχαριστούμε όλους εσάς που είσαστε οι συνοδοί και συμπαραστάτες στο έργο της εκκλησίας μας στον ευαγγελισμό των εθνών, των καθημένων εν χώρα και σκιά θανάτου. Τα λόγια του Ευαγγελίου πάντα μας συνοδεύουν νοερά και μας δίνουν θάρρος στον δύσκολο αγώνας μας, όταν πολύ συχνά αντιμετωπίζουμε ποικίλες δυσκολίες πότε από τον πειρασμό και πότε από ανθρώπους. Οι προσευχές σας ας μας συνοδεύουν όπου και αν βρισκόμαστε. Το έχουμε ανάγκη.
Πολλές εγκάρδιες ευχές σε όλους για ένα ευλογημένο και ειρηνικό νέο έτος αλλά και
καρποφόρο πνευματικά.

Μετ’ ευχών και ευλογιών
ο Μητροπολίτης Β. Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος

You may also like...