Χαιρετισμός 2022

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΟΡ. ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ

Αγαπητοί φίλοι της εξωτερικής Ιεραποστολής. Χρόνια πολλά και ευλογημένα. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να προβούμε στην έκδοση του νέου ημερολογίου του Ιεραποστολικού Συλλόγου «Ο Απόστολος Θωμάς».


Με την Χάρι του Θεού και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β’, το Ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας προχωρεί παρ’όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας.


Η αγάπη προς τους συνανθρώπους μας για την διάδοση του Ευαγγελίου και της συμπαραστάσεως στους φτωχούς και ενδεείς ανθρώπους συνεχίζεται αψηφώντας κάθε δυσκολία που παρουσιάζεται.


Οι επισκέψεις στα χωριά για κατηχήσεις και βαπτίσεις είναι αμείωτες, αντλώντας την δύναμη και την χάρι από το Πανάγιο Πνεύμα.


Οι άνθρωποι όπως πάντα διψούν για λόγο Θεού και για περισσότερη πνευματική ζωή. Εμείς κάθε φορά που επισκεπτόμαστε τους Χριστιανούς μας τους προσφέρουμε κάθε φορά και κάτι καινούριο, είτε μια καινούρια έκδοση λειτουργικού ή πνευματικού βιβλίου ή και προβολή εικόνων και βίντεο, που συνοδεύεται από προφορική κατήχηση. Το βίντεο δείχνει την ζωή των μοναχών στα μοναστήρια, τους Αγίους Τόπους, διάφορα
προσκυνήματα, την ζωή των Αγίων (Αγίου Νεκταρίου, Οσίας Μαρίας Αιγυπτίας…) και αλλά πολλά. Η μέθοδος αυτή βοηθάει παρά πολύ τους ανθρώπους να έχουν οπτικοακουστική κάλυψη. Ο υπεύθυνος Ιερεύς για την μέθοδο αυτή προετοιμάζει το κείμενο αναλλόγως του τι θα προβληθεί στο βίντεο. Οι άνθρωποι το αποδέχτηκαν αυτό και ζητούν να επαναληφθεί. Προσπαθούμε με πολλούς και διάφορους τρόπους να τους οφελήσουμε πνευματικά και να τους διδάξουμε όσο περισσότερο πράγματα γύρω από την πνευματική ζωή.


Συνεχίζουμε τις κατηχήσεις και τις βαπτίσεις σε απομακρυσμένα χωριά, που μόνοι τους ανακάλυψαν την Ορθόδοξη Εκκλησία και ήδη δημιουργήθηκε μια νέα ενορία σ’ένα χωριό που βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού. Πρόσφατα δημιουργήσαμε και Ραδιοφωνικό σταθμό. Ήταν κάτι αναγκαίο, διότι πολλοί ζητούσαν να ακούσουν την φωνή της Ορθοδοξίας σε πολύ απομακρυσμένα μέρη. Ο Ραδιοφωνικός σταθμός κόστισε
πολύ ακριβά, αλλά με την βοήθεια πολλών ανθρώπων κατορθώσαμε να τον στήσουμε. Βεβαίως η δημιουργία δεν ήταν καθόλου εύκολη, διότι αντιμετωπίσαμε δυσκολίες όσον αφορά την άδεια λειτουργίας του Ραδιοφωνικού σταθμού, την αγορά των μηχανημάτων και την κεραία. Όλα γίνονται στην Ιεραποστολή με πολλές δυσκολίες και θυσίες.


Ας ευχηθούμε να αποβεί προς όφελος της εκκλησίας και γενικότερα των ανθρώπων της χώρας αυτής.


Θερμές ευχαριστίες στον Σύλλογο «Ο Απόστολος Θωμάς» που μας συμπαραστέκεται και ενισχύει σε κάθε μας δυσκολία που αντιμετωπίζουμε καθώς επίσης και σε όλους τους αγαπητούς φίλους της εξωτερικής Ιεραποστολής.


Ευχόμεθα σε όλους καλή και ευλογημένη χρόνια προς δόξαν Θεού και σωτηρία ανθρώπων.


Με αγάπη Χριστού
ο Μητροπολίτης Β. Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος


Με αγάπη Χριστού
ο Β. Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος

You may also like...