Χαιρετισμός Μητροπολίτου 2021

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΟΡ. ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ

Αγαπητοί φίλοι της εξωτερικής Ιεραποστολής, με την χάριν του Θεού και τις ευλογίες του Σεπτού Πειμενάρχου μας Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρίας κ.κ. Θεοδώρου, προβαίνουμε εις την έκδοσιν του εφετινού εγκολπίου ημερολογίου της Ιεράς Μητροπόλεως Β. Μαδαγασκάρης, κατ’αρχάς προς δόξαν του Τριαδικού Θεού και δεύτερον προς ενημέρωσιν των φίλων της εξωτερικής Ιεραποστολής. Καθίσταται επιτακτική ανάγκη η ενημέρωση αυτή, διά να γνωρίζουν οι φίλοι της Ιεραποστολής τις κινήσεις των εκεί Ιεραποστολικώς εργαζομένων αλλά και την πρόοδο των έργων. Ο αγώνας μας συνεχίζεται όπως πάντα με πρωταρχικό στόχο την διάδοση της Ορθοδόξου Πίστεώς μας στους καθημένους εν χώρα και σκιά θανάτου αδελφούς μας. Οι επισκέψεις μας στα χωριά συχνές κάτω από αντίξοες συνθήκες με τα πρωτόγονα μέσα της χώρας αυτής. Η χαρά των ανθρώπων μικρών και μεγάλων είναι και χαρά δική μας όταν δεχόμενοι το βάπτισμα και γίνονται παιδιά του Θεού κατά χάριν. Οι μεταφράσεις λειτουργικών βιβλίων στην τοπική γλώσσα, είναι μέσα στα Ιεροποστολικά πλαίσια των καθηκόντων μας.Παράλληλα με την Ιεραποστολή, συνεχίζονται οι ανοικοδομήσεις Ιερών Ναών, σχολείων και άλλων ιδρυμάτων.

Η αγάπη του Θεού πρωτίστως και των ανθρώπων εκ των μετόπισθεν φροντίζουν διά τον συνάνθρωπόν τους, πρώτον να μην στερηθούν όσον είναι δυνατόν Ιερούς Ναούς ώστε να επιτελούν απρόσκοπα τα πνευματικά τους καθήκοντα και δεύτερον να μαθαίνουν στα σχολεία τα βασικά γράμματα. Η παιδεία είναι βασικό μέλημά μας για την πνευματική ανάπτυξη της χώρας αυτής. Όπως είναι ανάγκη η ανοικοδόμησις ναών, άλλο τόσο είναι αναγκαίο και το σχολείο. Καθώς αναγνωρίζουμε την περίοδο αυτή διερχώμεθα όχι μόνον την κρίση αλλά και την πανδημία του κορωνοϊού. Και σε αυτήν την περίπτωση η εκκλησία μας δεν υστέρησε στην βοήθεια των πτωχών ανθρώπων, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε συνολικό.

Πολλές ήταν οι επισκέψεις μας σε ενορίες αλλά και σε δήμους και κοινότητες για διαμονή ρούχων – τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Η αγάπη προς όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκεύματος πρέπει να είναι το κύριο χαρακτηριστικό των Ιεραποστολικώς εργαζομένων.
Πολλές ευχαριστίες στον Σύλλογο «Απ.Θωμάς» για την ειλικρινή συμπαράστασή του, καθώς επίσης και στους φίλους της εξωτερικής Ιεραποστολής επωνύμους και ανωνύμους για την συμπαράστασή τους και την αγάπη τους υλική και ηθική προς όλους εμάς που χάριτι Θεού εργαζόμεθα στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Ταπεινά εύχομαι προς όλους σας κάθε ευλογία από τον Θεό και τούτο το έτος 2021.


Με αγάπη Χριστού
ο Β. Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος

You may also like...