Χαιρετισμός Μητροπολίτου 2020

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΟΡ. ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ

Αγαπητοί φίλοι της εξωτερικής Ιεραποστολής Χαίρετε εν Κυρίω.
Δια μίαν ακόμη χρόνια με την χάριν του Θεού και τις ευχές του Σεπτού Προκαθημένου του Αλεξανδρινού θρόνου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου Β’, προβαίνουμε στην έκδοση του εγκολπίου ημερολογίου του έτους 2020 προς ενημέρωσιν των φίλων της εξωτερικής Ιεραποστολής, αλλά και να εκφράσουμε τις πολλές εκ βάθους καρδίας ευχαριστίες στους επώνυμους και ανώνυμους αδελφούς μας που στηρίζουν το Ιεραποστολικό μας έργο.

Η Ιεραποστολή συνεχίζεται προς όλα τα μέτωπα, πρωτίστως όμως βαρύτητα ρίχνουμε στον Ευαγγελισμό των ανθρώπων που διψούν για την Ορθοδοξία. Συνεχίζουμε τις εξορμήσεις μας σε απομακρυσμένα χωριά κάτω από δύσκολες συνθήκες, όσον αφορά στο δύσκολο οδικό δίκτυο και με τις καιρικές συνθήκες, αλλά η χαρά μας είναι μεγάλη όταν πολλοί άνθρωποι αφήνουν τις πλάνες των ειδώλλων και τις Αιρετικές εκκλησίες και ασπάζονται την Ορθοδοξία. Χαρά γίνεται εν τω ουρανό αλλά και στην επίγεια εκκλησία όταν οι κατηχούμενοι φορούν τους λευκούς χιτώνες και βαπτίζονται εις το όνομα της Αγίας Τριάδος.

Συνεχίζουμε τις μεταφράσεις λειτουργικών και πνευματικών βιβλίων προς καταρτισμόν των πιστών μας. Η μεγάλη προσέλευση ανθρώπων προς την Ορθοδοξία και η δημιουργία νέων ενοριών έχει ως αποτέλεσμα την ανάγκη ανοικοδομήσεως νέων ναών, που αυτό το διάστημα λόγω της οικονομικής κρίσεως, είναι αδύνατον να προβούμε σε ανοικοδομήσεις κτηρίων. Η πρόχειρος εξυπηρέτηση των πιστών μας σε αχυροκαλύβες (χορτοκαλύβες) δεν είναι σπάνιο φαινόμενο σε νέα χωριά.

Η αγάπη για τον Θεό και την Ορθοδοξία παραμερίζει κάθε είδος δυσκολίες και οι άνθρωποι περιμένουν με υπο- μονή και προσευχή την κατασκευή ενός νέου ναού στον δικό τους χώρο.

Όλα τα αλλά ιδρύματα λειτουργούν κανονικά, με την συμπαράσταση και τον εντοπίων Χριστιανών, οι οποίοι με πολύ αγάπη συμπαραστέκονται στις ανάγκες της δικής τους εκκλησίας. Η Χριστιανική αγάπη δεν έχει όρια. Δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους· βοηθά ανεξαιρέτως όλους όσοι ζητούν την βοήθειά μας. Γι αυτό και τα μέτωπα είναι πάρα πολλά.

Στα πρόσωπα των ανθρώπων διακρίνεις την αγωνία και τον πόνο, τις στενοχώριες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η εκκλησία μας δεν είναι δυνατόν να κλείσει τα μάτια και να φιμώσει την συνείδησή της στον δρόμο των ανθρώ- πων αυτών.

Το ορφανοτροφείο δέχεται τα ορφανά και εγκαταλελειμμένα φτωχά κοριτσάκια. Τα ιατρεία προσφέρουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίλθαψη και ανακουφίζουν τον πόνο φτωχών ανθρώπων. Τα σχολεία προσφέρουν δωρεάν φοίτηση στα φτωχά παιδιά. Τα πάντα αποβλέπουν σε ένα σκοπό· στην σωτηρία των ανθρώπων.

Δεν μπορώ να μην εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους φίλους της Ιεραποστολής, που με οποιονδήποτε τρόπο εκφράζουν την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπό μας.

Χρόνια πολλά σωτήρια και πνευματικά,
ο Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος

You may also like...